Asi skoro každý již ochutnal nějaký ten cheesecake. Ať to byl sýrový, tvarohový pečený či nepečený, u nás doma vítězí jedině tento a to skořicový. Manželovi občas upeču ještě makový, ale jiný už u nás nemá šanci.
Suroviny:
- 10 ks slepovaných vanilkových sušenek (200g)
- 70 g rozpuštěného másla
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 400 g cream cheese
- 1 h cukru moučka (120g)
- 1 a 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky kardamonu
- špetka soli
- 3 velká vejce
Postup:
- Na korpus si v mixéru rozmixuji sušenky s rozpuštěným máslem, dokud se nespojí. Poté je natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
- Formu s korpusem dám zchladit do lednice a rozehřeji troubu na 160 °C.
- Mezitím si v mixéru prošlehám tvaroh, sýr, cukr, koření a špetku soli, aby se přísady spojili. Začnu postupně přidávat jedno vejce po druhém. Vejce stačí doopravdy zapracovat zlehka. Žádné dlouhé, rychlé mixování.
- Vyndám korpus z lednice, naliji na něj skořicovou směs a dám péct na 30-35 minut. Troubu vypnu a nechám ještě dojít cca 30 minut v uzavřené troubě.
- Servíruji nejlépe vychlazené z lednice, ozdobené karamalovou polevou.



