Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Skořicový cheesecake

Asi skoro každý již ochutnal nějaký ten cheesecake. Ať to byl sýrový, tvarohový pečený či nepečený, u nás doma vítězí jedině tento a to skořicový. Manželovi občas upeču ještě makový, ale jiný už u nás nemá šanci.
Suroviny:
  • 10 ks slepovaných vanilkových sušenek (200g)
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 400 g cream cheese
  • 1 h cukru moučka (120g)
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky kardamonu
  • špetka soli
  • 3 velká vejce
Postup:
  1. Na korpus si v mixéru rozmixuji sušenky s rozpuštěným máslem, dokud se nespojí. Poté je natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
  2. Formu s korpusem dám zchladit do lednice a rozehřeji troubu na 160 °C.
  3. Mezitím si v mixéru prošlehám tvaroh, sýr, cukr, koření a špetku soli, aby se přísady spojili. Začnu postupně přidávat jedno vejce po druhém. Vejce stačí doopravdy zapracovat zlehka. Žádné dlouhé, rychlé mixování.
  4. Vyndám korpus z lednice, naliji na něj skořicovou směs a dám péct na 30-35 minut. Troubu vypnu a nechám ještě dojít cca 30 minut v uzavřené troubě.
  5. Servíruji nejlépe vychlazené z lednice, ozdobené karamalovou polevou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář