Kdo dělal domácí těsto na croissanty, ví, jak náročná je jeho příprava. Proto, když jsem uviděla v obchodě plechovku s těstem, hned jsem věděla, že by to mohla být rychlá snídaně pro moje kluky. A opravdu, nic jednodušího jsem dlouho nepekla. Stačí otevřít plechovku, naplnit náplní, zarolovat a upéct. Já jsem vyzkoušela dvě varianty. Sladkou náplňí jsou čokoládové bonbony a slanou jsem zvolila ze šunky a sýra. Všechny croissanty našli své jedlíky a zmizeli během pár minut. Příště musím koupit těch plechovek víc.
Suroviny:
- plechovka těsta na croissanty na 6 kusů
- 6 čokoládových bonbonů
- 3 plátky šunky
- 3 špalíčky sýru Čedar
- vajíčko na potření
Postup:
- Troubu rozehřeji na 200°C.
- Otevřu plechovku těsta (to bylo na všem nejtěžší). Těsto rozložím na pracovní desku a vyříznu trojúhelníky podle vyznačených čar. Položím náplň na těsto, zaroluji a švem dolů položím na plech.
- Potřu rozšlehaným vejce a peču do zlatohněda cca 12-15 minut.





