Pokud máte rádi kombinaci kuřecího masa a rýže, určitě znáte tento pokrm. U nás je to stálice na našem obědovém seznamu. Patří mezi ty rychlé, chutné pokrmy a můj mladší syn si ho objednává snad v každé čínské restauraci, kam zajdeme na jídlo.
Suroviny:
- Kuřecí stehenní maso nařezané na kousky (1/2kg)
- 1 lžíce řepkového oleje
- sečuánský pepř
- suroviny na marinádu: 1 lžíce kuk. škrobu, 1 lžíce rýžového octa, 1 lžíce sojové omášky
- suroviny na omáčku: 2 lžíce hoisin omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce rýžového octa, 2 lžíce vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 nastrouhaný stroužek česneku, 1 cm nastrouhaného zázvoru
- 1/2 červené papriky nakrájené na kostky
- 1/4 h arašídů
- jarní cibulka na ozdobu
Postup:
- Dám si vařit rýži.
- V misce si smíchám ingredience na marinádu. Kuřecí maso nakrájím na nudličky a naložím do marinády. V další misce smíchám suroviny na omáčku.
- Rozpálím pánev. Naliji do ni olej a maso zprudka osmažím. Přidám papriku, pepř a chvíli orestuji. Následně přidám arašídy, omáčku a provařím do zhoustnutí.
- Maso servíruji s rýži a pokrájenou jarní cibulkou.