Maso Večeře Vše

Kuřecí kung pao s rýží

Pokud máte rádi kombinaci kuřecího masa a rýže, určitě znáte tento pokrm. U nás je to stálice na našem obědovém seznamu. Patří mezi ty rychlé, chutné pokrmy a můj mladší syn si ho objednává snad v každé čínské restauraci, kam zajdeme na jídlo.
Suroviny:
  • Kuřecí stehenní maso nařezané na kousky (1/2kg)
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sečuánský pepř
  • suroviny na marinádu: 1 lžíce kuk. škrobu, 1 lžíce rýžového octa, 1 lžíce sojové omášky
  • suroviny na omáčku: 2 lžíce hoisin omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce rýžového octa, 2 lžíce vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 nastrouhaný stroužek česneku, 1 cm nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 červené papriky nakrájené na kostky
  • 1/4 h arašídů
  • jarní cibulka na ozdobu
Postup:
  1. Dám si vařit rýži.
  2. V misce si smíchám ingredience na marinádu. Kuřecí maso nakrájím na nudličky a naložím do marinády. V další misce smíchám suroviny na omáčku.
  3. Rozpálím pánev. Naliji do ni olej a maso zprudka osmažím. Přidám papriku, pepř a chvíli orestuji. Následně přidám arašídy, omáčku a provařím do zhoustnutí.
  4. Maso servíruji s rýži a pokrájenou jarní cibulkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář