Tento recept, vznikl díky zbytku drobenky z předešlého pečení. A protože máme zrovna doma plno jablek, stačilo je pouze ochutit a vynikající snídaně byla na stole. Vlastně se jednalo o improvizaci, při které jsem využila to, co jsem doma našla.
Suroviny:
- 1 jablko nakrájené na kostky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička pomerančkového likéru Cointreau
- 1 h drobenky
- Suroviny na drobenku:
- hladká mouka
- cukr krystal
- hnědý cukru
- vločky
- změklé máslo
- špetka soli
Postup:
- Malé zapékací mističky vymažu máslem.
- V misce promíchám nakrájená jablka s cukrem a likérem. Dám je do mističek a zasypu drobenkou.
- Peču při 175 °C asi 20 minut.
- Servíruji s kopečkem zakysané smetany s trochou vanilkového extraktu.

