Těstoviny Večeře Vše

Špagety s omáčkou Bolognese

Špagety s omáčkou Bolognese u nás všichni milují.❤️ Dneska jsme si zase pochutnali. Pokud máte čas, vařte jí na sporáku nejméně 2 hodiny, určitě poznáte rozdíl. Já jí připravuji ve větším množství a zbytek pak dám do mrazícího sáčku a zamrazím. Večeře pro kluky je pak za pár minut na stole.
Suroviny:
  • 500 g mletého masa
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1 menší cibule pokrájená na kousky
  • 1/4 h mléka (60 ml)
  • 1 a 1/2 h rajčatové omáčky ( 400 ml)
  • lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžičky bazalky
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • uvařené špagety
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
Postup:
  1. Na pánev naliji lžíci olivového oleje. Přidám maso, cibulí, česnek a vše orestuji do hněda. Přileji mléko a nechám povařit asi 2 minuty, dokud se mléko nevyvaří. Poté přidám rajčatovou omášku a koření. Promíchám .
  2. Nyní směs na mírném plameni vařím najlépe až 3 hodiny. Aby se maso nepřipalovalo, podlévám ho v průběhu vaření vždy trochou vody a promíchám.
  3. Servíruji se špagetami a nastrouhaným parmazánem.

Zamrazení:

Vychladlou uvařenou omáčku dám do mrazícího sáčku a zamrazím. Před servírováním vložím do pánve a pozvolna na sporáku ohřeji.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář