Špagety s omáčkou Bolognese u nás všichni milují.❤️ Dneska jsme si zase pochutnali. Pokud máte čas, vařte jí na sporáku nejméně 2 hodiny, určitě poznáte rozdíl. Já jí připravuji ve větším množství a zbytek pak dám do mrazícího sáčku a zamrazím. Večeře pro kluky je pak za pár minut na stole.
Suroviny:
- 500 g mletého masa
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1 menší cibule pokrájená na kousky
- 1/4 h mléka (60 ml)
- 1 a 1/2 h rajčatové omáčky ( 400 ml)
- lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžičky bazalky
- 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- uvařené špagety
- 50 g nastrouhaného parmazánu
Postup:
- Na pánev naliji lžíci olivového oleje. Přidám maso, cibulí, česnek a vše orestuji do hněda. Přileji mléko a nechám povařit asi 2 minuty, dokud se mléko nevyvaří. Poté přidám rajčatovou omášku a koření. Promíchám .
- Nyní směs na mírném plameni vařím najlépe až 3 hodiny. Aby se maso nepřipalovalo, podlévám ho v průběhu vaření vždy trochou vody a promíchám.
- Servíruji se špagetami a nastrouhaným parmazánem.



Zamrazení:
Vychladlou uvařenou omáčku dám do mrazícího sáčku a zamrazím. Před servírováním vložím do pánve a pozvolna na sporáku ohřeji.