Dezerty Halloween Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Dýňový cheesecake

A protože je čas dýní, přidám i tento náš oblíbený dezert. Není to sice klasický dýňový koláč, ale pro nás je to varianta dýňového koláče, který zmizí ze stolu velmi rychle.
Suroviny:
  • Suroviny na korpus do formy o průměřu 22 cm:
  • 80 g grahamových krekrů
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • Suroviny na náplň:
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1/2 h zakysané smetany
  • 1/2 h dýňového pyré
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžička skořice, 1/2 lžičky kardamonu, 1/2 lžičky suš. zázvoru
  • špetka soli, špetka muškátového oříšku
Postup:
  1. Na korpus si v mixéru rozmixuji krekry se lžíci cukru. Přidám rozpuštěné máslo a chvíli mixuji, dokud se směs nespojí. Poté ji natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
  2. Formu s korpusem dám zchladit do lednice a rozehřeji troubu na 160 °C.
  3. Mezitím si v mixéru prošlehám tvaroh, zakysanou smetanu, dýňové pyré, cukr, koření a špetku soli, aby se přísady spojili. Začnu postupně přidávat vejce a zlehka zapracuji.
  4. Vyndám korpus z lednice, naliji na něj dýňovou směs a dám péct na 30 minut. Troubu vypnu a nechám ještě dojít cca 30 minut v uzavřené troubě.
  5. Servíruji nejlépe vychlazené z lednice, ozdobené karamalovou polevou a kopečkem zakysané smetany.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář