Do mrazáku Halloween Sladká jídla Snídaně Vše

Dýňové lívance

Když máte doma milovníka palačinek a lívanců, není jich nikdy dost. Takže vždy musí část do mrazáku, aby zbylo i na jindy. V období dýní je samozřejmostí, že vedle dýňové polévky, musím klukům udělat radost a připravit i dýňové lívance.
Suroviny:
  • 2 h hladké mouky (250 g)
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky dýňového koření ( recept najdete v sekci „oslava a jedlé dárky“)
  • špetka soli
  • 3/4 h dýňového pyré
  • 1 h podmáslí (250 ml)
  • 1 h mléka (250 ml)
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce rozpuštěného mléka + na potírání pánve
Postup:
  1. Rozpustím si 2 lžíce másla a připravím pánev na smažení lívanců.
  2. V míse smíchám dohromady mouku, cukr, koření , prášek do pečiva, sodu a sůl. V jiné míse promíchám dýňové pyré, podmáslí, mléko, vejce a vanilkový extrakt. Poté přileji tekuté přísady do moučné směsi, aby vzniklo hustší ale tekuté těsto. Nakonec přimíchám rozpuštěné máslo.
  3. Rozpálím pánev pomazanou máslem a naběračkou nanáším těsto. Když začnou okraje hnědnou, otočím je a dopeču i drouhou stranu asi 30 vteřin.
  4. Upečené lívance pokládám na talíř. Přikryji je obráceným talířem nebo přikryji utěrkou a zabalím od igelitového sáčku.
  5. Livance vrstvím na sebe promazané džemem nebo nutellou. Poté přeliji javorovým nebo agávovým sirupem, posypu ovocem a dám kopeček šlehačky.

Zamrazení:

Lívance po vychladnutí proložíme pruhy pečícího papíru a takto vytvořenou hromádku vložíme do sáčku na zmrazení. Dáme do mrazničky.

Před podáváním umístíme lívance na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a ohřejeme (cca 30 vteřin na 1 kus¨).

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář