Čokoláda Dezerty Oslava a jedlé dárky Vše

Biscotti vanilkové i čokoládové

Letos jsem se rozhodla, že tyto sušenky upeču před Vánoci a použijí je do jedlého balíčku pro své kamarádky společně s dobrou kávou nebo čajem. Oni totiž bez této kombinace nejsou úplné. Ráno si pak ráda namáčím sušenku do kávy a těším se, že snad nejsem sama. Upekla jsem tentokrát dva druhy: čokoládové s mandlemi a vanilkové s kokosem a posypkou.
Suroviny:
  • 2 a 1/4 h hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce kakaa
  • 4 vejce
  • 1 a 1/2 h cukru krystal
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 1/4 h čokoládových čipsů nabo nasekané čokolády
  • 1/4 h nasekaných celých loupaných nandlí nebo plátků
  • 1/4 h nasekaných kokosových lupínků
  • 1/4 h posypky
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 180°C. Připravím si plech s pečícím papírem.
  2. V míse promíchám mouku, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  3. V robotu se šlehací metlou vyšlehám vejce s cukrem krupice do světlého krému. Zašlehám vanilku a mandlový extrakt.
  4. Do vajec přimíchám moučnou směs a rozdělím na 2 poloviny. Do jedné poloviny přidám 2 lžíce kakaa, čokoládové čipsy a nasekané mandle. Do druhé poloviny přidám kokosové lupínky a posypku.
  5. Z každé poloviny vytvořím na plechu šišky, které peču 20-25 minut. Poté je nechám cca 20 minut vychladnout.
  6. Po vychladnutí je naklrájím na plátky o šíři 1 cm a dám péct podruhé tentokrán na 20 minut.
  7. Díky druhému pečení je trvanlivost sušenek až 2 měsíce.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář