Dezerty Snídaně Vše

Granola – granola kousky

Tyto křupavé lahodné domácí granola čverečky, tyčinky nebo kousky, jak se zrovna zadaří je nalámat, můžu ujídat celý den. A to s jogurtem ráno nebo obalené v bílé čokoládě jako malou sladkou tečku večer. Nejvíc mě na nich baví, že je můžu kombinovat s tím, co doma zrovna najdu a jakou chuť v nich chci cítit.
Suroviny:
  • 2 h ovesných vloček
  • 1 h jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  • 1 h pufované rýže
  • 2/4 h sluneč. semínek
  • 1/4 h dýňových semínek
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1/4 h nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce nasekaných kokosových lupínků
  • 1/2 h hnědého cukru
  • 1/4 h medu
  • 2 lžíce zlatého sirupu
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 175°C.
  2. V míse promíchám ovesné vločky s rozpuštěným máslem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Tuto směs rozprostřu na plech a dám péct na cca 15 minut. Hlídám, aby se nepřipálily.
  3. Na sporáku zahřeji hnědý cukr společně s medem, zlatým sirupem, kukuřičným sirupem, máslem a míchám, dokud se směs nespojí. Na závěr přidám vanilku.
  4. V míse pak smíchám opečené ovesné vločky, pufovanou rýži, slun. semínka, dýň. semínka, sez. semínka, vlašské ořechy a kokos. Přileji cukrovou směs a rychle promíchám.
  5. Plech vyložím alobalem a potřu olejem. Směs natlačím na plech a peču cca 25 minut při 160°C.
  6. Po upečení nechám směs úplně vychladnou. Sundám alobal a nakrájím na čtverečky nebo nasekám na drobné kousky.
  7. Já ráda kousky namáčím v bíle čokoládě.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář