Čokoláda Dezerty Vše

Nutellové šneky

Když se rozhodnu, že upeču tyto kynuté šneky, rozdělím těsta na 2 poloviny. Z jedné poloviny těsta připravím skořicové uzly (jsou zde v sekci dezerty) a z druhé poloviny nutellové šneky. Důvodem je, že mám 2 syny, kteří mají rozdílné chutě. Zde ale uvádím celkové množství těsta na výrobu 16 ks šneků.
Suroviny:
  • suroviny na těsto:
  • 250 ml teplého mléka
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 3 h hladké mouky
  • 1 lžička mletého kardamonu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • suroviny na náplň:
  • 1/3 h nutelly (80 ml)
  • 3 lžíce změklého másla
  • 1/4 h hnědého cukru (50g)
  • 1/4 h čokolády nasekané na kousky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • zlatý sirup na potření po upečení
  • posypka
Postup:
  1. Do vlažného mléka zamíchám sušené droždí a nechám chvíli na teplém místě.
  2. Do robotu s hnětací metlou naleji mléko s droždím, máslo a přidám cukr. Začnu pomalu promíchávat a postupně přidávat mouku se skořicí, s kardamonem a solí. Ke konci hnětení přidám 1/2 rozšlehaného vajíčka a zapracuji do pružného lepivého těsta.
  3. Mísu s těstem přikryji folií a dám na teplé místo kynout na 1 hodinu.
  4. Mezitím si v míse utřu máslo, cukr, nutellu a mouku do hladké pasty.
  5. Vykynuté těsto poté rozválím na pomoučené ploše na obdelník o velikosti cca 40 x 50cm, potřu čokoládovou náplní a posypu kousky čokolády. Poté těsto sroluji do tvaru rolády a nakrájím na díly o šíři cca 3 cm.
  6. Rozehřeji si troubu na 200°C.
  7. Takto připravené šneky naskládám do pekáčku a nechám ještě chvíli nakynout. Po vykynutí potřu zbytkem vajíčka a peču 10-12 minut.
  8. Jakmile jsou upečení do zlatohněda, vyndám je vychladnout na mřížku a ještě teplé potřu zlatým sirupem ( můžete použít i kukuřičný ). Já je ráda ještě ozdobím barevnou posypkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář