Slaná jídla Těstoviny Večeře Vše Zelenina

Jednoduchý těstovinový sálat

Těstovinový salát může sloužit jako chutná příloha ke grilovanému masu, a to nejlépe v letních měsících, kdy rádi grilujeme. My ho ale máme rádi i jako pokrm k večeři, i když musím přiznat, že manželovi tam chybí kus toho masa. A tak jsem se tentokrát rozhodla a salát alespoň ovoněla trochou opečené anglické slaniny. Hlavním tahounem tohoto salátu je krémový dresink. To, co pak přidáte, už ho jenom vylepší.
Suroviny:
  • 1/2 kg uvařených těstovin (penne)
  • 1/4 h sýru čedar na kostičky
  • 1/3 h mozzarelly na kostičky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 1/2 jarní cibulky najemno nakrájené
  • 2 vejce uvařená natrvdo a nakrájená na kostky
  • 4 plátky opečené slaniny a pokrájené na proužky
  • Suroviny na dresink:
  • 1 h majonézy
  • 1/3 h podmáslí
  • 1/4 h zakysané smetany
  • 1 lžička cukru moučka
  • 1 lžička červeného vinné octa
  • 1/2 lžičky omáčky adobo – pro pikantnost (není nutné)
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Ze všeho nejdříve dám vařit těstoviny do osolené vody. Vařit dám také vejce a přitom na pánvi orestuji dozlatova slaninu. Všechny ostatní suroviny na salát si nakrájím.
  2. V mise prošlehám suroviny na dresink, osolím, opepřím a dám chladit do lednice.
  3. Uvařené těstoviny scedím a přidám do mísy s dresinkem. Přimíchám rajčata, vejce, slaninu, sýry a vše promíchám.
  4. Vše přendám do servírovací mísy a posypu jarní cibulkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář