Vše Zelenina

Salát tex-mex

U nás v rodině není nikdo, kdo by nemiloval grilovanou kukuřici. V létě se bez ní neobejde žádná naše grilovačka. Napadlo mě tedy, proč toho nevyužít. Nabídnu jí společně se zeleninou a pochutnáme si tak na zdravější večeři.

Suroviny na salát:
  • 1 klas kukuřice
  • 4 rajčata pokrájená na kousky
  • 1/2 nakrájeného (natrhaného) ledového salátu
  • 1/2 červené cibule nakrájená na půlměsíčky
  • 1/3 h. strouhaného sýra čedar
  • 1/3 h. rozdrcených tortillových chipsů
Dresing:

Do mísy dáme 1/2 h. majonézy, 1/2 h. zakysané smetany, 1/4 h. mléka a podle chuti kmín, nastrouhaný stroužek česneku, posekanou petrželku nebo pažitku, sůl, pepř a srirachu (pokud máte rádi pálivé). Vše promícháme a dáme vychladit.

Postup:
  1. Ze všeho nejdřív si na grilu nebo pánvi opeču osolený klas kukuřice do hněda. Po vychladnutí seříznu z klasu zrnka.
  2. Na servírovací tác pak naskládám salát, rajčata, cibuli, zrna kukuřice. Promíchám a posypu sýrem a chipsy.
  3. Na závěr přeliji salát dresinkem a já ještě pokapu srirachou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář