U nás v rodině není nikdo, kdo by nemiloval grilovanou kukuřici. V létě se bez ní neobejde žádná naše grilovačka. Napadlo mě tedy, proč toho nevyužít. Nabídnu jí společně se zeleninou a pochutnáme si tak na zdravější večeři.
Suroviny na salát:
- 1 klas kukuřice
- 4 rajčata pokrájená na kousky
- 1/2 nakrájeného (natrhaného) ledového salátu
- 1/2 červené cibule nakrájená na půlměsíčky
- 1/3 h. strouhaného sýra čedar
- 1/3 h. rozdrcených tortillových chipsů
Dresing:
Do mísy dáme 1/2 h. majonézy, 1/2 h. zakysané smetany, 1/4 h. mléka a podle chuti kmín, nastrouhaný stroužek česneku, posekanou petrželku nebo pažitku, sůl, pepř a srirachu (pokud máte rádi pálivé). Vše promícháme a dáme vychladit.
Postup:
- Ze všeho nejdřív si na grilu nebo pánvi opeču osolený klas kukuřice do hněda. Po vychladnutí seříznu z klasu zrnka.
- Na servírovací tác pak naskládám salát, rajčata, cibuli, zrna kukuřice. Promíchám a posypu sýrem a chipsy.
- Na závěr přeliji salát dresinkem a já ještě pokapu srirachou.