Recepty na pokrmy z jednoho hrnce jsou skvělé, když potřebujete připravit rychlou, teplou a chutnou večeři. Další výhodou je ušetřený čas při úklidu a mytí nádobí. U nás je nejoblíbenější právě kombinace těstovin a kuřecího masa. Proto většinou připravím o porci navíc a tu zamrazím.
Suroviny:
- 2 upečená kuřecí prsa (okořeněná pálivou paprikou, solí, pepřem, mletým kmínem)
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 menší cibule
- 1/2 balení těstovin ( penne nebo špagety)
- 1/2 h strouhaného čedaru
- 2 h vývaru
- 1/2 h smetany
- 1/2 h kukuřice
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 3 lžíce strouhanky
- sůl, pepř,
Postup:
- Rozehřeju troubu na 200°C a dám vařit těstoviny do osoloné vody. Poté je sleji a odstavím. Upečené kuřecí maso natrhám na kousky pomocí vidličky.
- Na pánvi s 1 lžíci másla orestuji cibuli do zlatova. Přidám zbývající máslo, přimíchám mouku, prošlehám a opatrně provařím několik minut. Přiliji kuřecí vývar se smetanou a vařím do zhoustunutí. Hořák vypnu, vsypu čedar, kuřecí maso, kukuřici, sůl, pepř a promíchám.
- Směs přendám do máslem vymazané zapékací nádoby. Posypu stouhankou s parmazánem a vložím do trouby.
- Peču 30 minut zakryté alobalem a poté asi 15 minut odkryté , dokud není na povrchu křupavá zlatavá vrstva.
Zamrazení:
Připavenou směs (viz. bod 2) vložím do zapekácí formy vyložené alobalem. Posypu strouhankou s parmazánem a nechám vychladit. Poté přikryji alobalem i vrch a dám v pekáčku asi na 30 minut do mrazničky. Následně vyndám pekáček z mrazáku a zmrzlou směs v alobalu přendám do mrazícího sáčku a vložim zpět do mrazničky.
Před podáváním vložím směs v alobalu do pekáčku a peču 2 hodiny na 160 °C. Asi 30 minut před koncem pečení směs odkryji a dopeču na 180°C do zlatova.



