Sladká jídla Vše

Pečený skořicový francouzský toust

Tento pečený toust ráda připravuji, když mi přebývá hodně pečiva. Připravuji ho jak z toustového chleba, veky nebo chleba. My máme rádi křupavý, ale pokud zkrátíte dobu pečení, vznikne vlhký nákyp.
Suroviny:
  • 5 -10 pláků veky podle velikosti formy
  • 3 vejce
  • 1 h mléka
  • 1/2 h cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • špetka mušk. oříšku a kardamonu
  • 1/4 h čokoládových pecek
  • hrst marshmallow
  • suroviny na posypku:
  • 1/3 h hladké mouky
  • 1/2 h jemných vloček
  • 1/4 h hnědého cukru
  • 50 g změklého másla
  • 1/2 lžičky skořice
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 180°C. Menší zapékací formu vymažu máslem.
  2. V míse prošlehám vejce, mléko, cukr, vanilku, skořici, mušk. oříšek a kardamon. Do zapékací formy natrhám plátky veky a zaleji vaječnou směsí.
  3. V jiné míse vypracuji posypku z hladké mouky, vloček, cukru, skořice a másla do hrubé drobenky.
  4. Na namočené plátky veky nasypu kousky čokolády a marshmallow. Na ně rozprostřu posypku z vloček a dám péct.
  5. Peču cca 25-30 minut.
  6. Servíruji přelité javorovým sirupem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář