Když si manžel koupil kapustičky a já mu je připravovala, nechápala jsem, co na nich má tak rád. To pak večeřel sám. Vždy jsem je vlastně nesnášela, ale až takto upravené jsem si je vychutnala. Jsem ráda, že ze seznamu neoblíbených jídel můžu vyškrtnou další surovinu.
Suroviny:
- balení kapustiček (1 kg )
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky nakrájeného česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl, pepř, popř. kajenský pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 3/4 h mléka
- 1/2 h strouhaného sýru Cheddar
- 2 lžíce smažené cibulky
Postup:
- Troubu si rozehřeji na 200°C.
- Na sporák dám litinovou pánev s máslem a olivovým olejem. Rozpálím.
- Na rozpálené pánvi osmažím pokrájenou cibuli, česnek a očistěné rozpůlené kapustičky do zlatohněda. Okořením zázvorem, kmínem, solí, pepřem a pro pikantnost ještě kajenským pepřem.
- Následně popráším kapustičky hladkou moukou ( popř. přidám ještě 1 lžíci másla) a pár minut restuji. Nyní přileji mléko a alespoň 5 minut provařím.
- Vypnu plamen a na povrch kapustiček nasypu strouhaný sýr a smaženou cibulku.
- Dám zapéct na cca 15-25 minut do zhnědnutí.

