Kdo miluje tortilly jako naše rodina, bude z tohoto receptu nadšen. Jedná se vlastně o kombinaci quesadilly a mletého masa doplněné o pico de gallo a zakysanou smetanu. Na toto taco ale použijete příbor.
Suroviny:
- tortilly (cca 6 ks)
- 400 g mletého masa
- koření na ochucení masa: chilli, kmín, suš. česnek, suš. cibule, kaj. pepř, sůl a pepř
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- voda
- pico de gallo – najdeta u receptu“Kuřecí taco s pico de gallo“
- ledová salát
- 1/2 h sýrů čedar a ementál
- zakysaná smetana
Postup:
- Na rozpálené pánvi opeču na lžíci oleje maso dohněda. Přidám koření podle chuti. Přimíchám rajčatový protlak, vodu a asi 30 minut restuji. Postupně doplňuji vodu podle potřeby, aby se maso nepřipálilo.
- Mezitím si připravím rajčatový salát pico de gallo a nakrájím ledový salát na proužky. Také si nastrouhám sýr – já používám čedar a ementál.
- Na rozpálenou pánev dám kousek másla a na něj položím tortillu. Pokladu nastrouhaným sýrem a přiložím druhou tortillu. Jakmile je spodní strana opečená, tortillu otočím a opeču i z druhé strany. Pánev sundám ze sporáku a přendám na servírovací talíř.
- Nyní na tortillu navrstvím mleté maso, sýr, ledový salát, Pico de gallo a kopeček zakysané smetany.