Čokoláda Dezerty Oslava a jedlé dárky Vše

Čokoládovo-arašídová srdíčka

Jak oslavit Den svatého Valentýna? Přesně tímto receptem. Je to sladká čokoládová bomba plná arašídové náplně. Celá naše rodina tyto srdíčka miluje.Já musím mít hořkou tmavou čokoládu, ale pro syny musí být i čokoláda bílá.
Suroviny:
  • 1/2 h arašídového másla
  • 3 lžíce změklého másla
  • 1 h cukru moučka
  • 1/2 h rozdrcených Lotus sušenek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 200 g hořké čokolády
  • 200 g bílé čokolády
  • 2 lžíce kokosového oleje
Postup:
  1. Připravím si silikonovou formu na srdíčka nebo košíčky.
  2. V robotu s K-metlou prošlehám arašídové máslo, máslo a vanilku do hladkého krému. Postupně zapracuji cukr moučku, sušenkovou drobenku a špetku soli.
  3. Směs rozložím mezi 2 pečící papíry a rozválím na placku o tloušťce cca 1/2 cm. Dám alespoň na 1/2 hodiny do lednice, aby se směs zpevnila a dala se vykrajovat.
  4. Mezitím se ve vodní lázni rozpustím tmavou čokoládu se lžíci kokosového oleje. To samé udělám i s bílou čokoládou (opatrně, rychle se připaluje).
  5. Vyndám oříškovou placku z lednice a pomocí vykrajovátka vykrájím srdíčka (o něco menší než je forma) nebo kolečka (v případě formy na košíčky).
  6. Formu na srdíčka naplním rozpuštěnou čokoládou a do ní ponořím oříškové srdíčko, popř. přeliji trochou čokolády, aby bylo celé ponořené. Pokud použiji formy na košíčky, dám lžíci čokolády na dno, položím oříškové kolečko a přeliji čokoládou.
  7. Takto připravené dám do ztuhnout do lednice.
  8. Před servírováním vyndám čokoládu z formy a ještě ozdobím barevnou čokoládou a posypkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář