Tuto večeři připravuji většinou ze zbylých uvařených brambor od oběda. Vždycky mě překvapí, že jich je zase málo. Existuje nespočet kombinací, avšak já mám v lednici pesto skoro pořád, takže tohle je nejrychlejší způsob, jak mít snadnou a rychlou večeři. Navíc pesto milujeme.
Suroviny:
- uvařené oloupané brambory ( na 1 kg brambor použiji cca100g hladké mouky)
- hladká mouka
- sůl, pepř
- strouhaný muškátový oříšech
- bazalkové pesto
- parmazán
Postup:
- Uvařené brambory nastrouhám na struhadle přímo do mísy. Přisypu mouku, dochutím solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Pomocí rukou vypracuji tvárné těsto, ze kterého vyválím dva válečky. Ty poté nakrájím na 2 cm kousky, které ještě oválím na obrácené vidličce, aby na těstě vznikly zářezy, na nichž pak drží omáčka.
- Na sporák dám hrnec s osolenou vodou a přivedu k varu. Gnocchi v ní vařím postupně. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Trvá to cca 2 minuty.
- Na pánvi si mezitím ohřeji pesto se lžící vody. Uvařené gnocchi pomocí děrované naběračky přendám do pánve a promíchám s pestem.
- Servíruji posypané nastrouhaným parmazánem a kapkou olivovévo oleje.