Slaná jídla Večeře Vše

Bramborové gnocchi s pestem

Tuto večeři připravuji většinou ze zbylých uvařených brambor od oběda. Vždycky mě překvapí, že jich je zase málo. Existuje nespočet kombinací, avšak já mám v lednici pesto skoro pořád, takže tohle je nejrychlejší způsob, jak mít snadnou a rychlou večeři. Navíc pesto milujeme.
Suroviny:
  • uvařené oloupané brambory ( na 1 kg brambor použiji cca100g hladké mouky)
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • strouhaný muškátový oříšech
  • bazalkové pesto
  • parmazán
Postup:
  1. Uvařené brambory nastrouhám na struhadle přímo do mísy. Přisypu mouku, dochutím solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Pomocí rukou vypracuji tvárné těsto, ze kterého vyválím dva válečky. Ty poté nakrájím na 2 cm kousky, které ještě oválím na obrácené vidličce, aby na těstě vznikly zářezy, na nichž pak drží omáčka.
  2. Na sporák dám hrnec s osolenou vodou a přivedu k varu. Gnocchi v ní vařím postupně. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Trvá to cca 2 minuty.
  3. Na pánvi si mezitím ohřeji pesto se lžící vody. Uvařené gnocchi pomocí děrované naběračky přendám do pánve a promíchám s pestem.
  4. Servíruji posypané nastrouhaným parmazánem a kapkou olivovévo oleje.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář