Maso Slaná jídla Večeře Vše

Trhané vepřové maso

Křehké šťavnaté maso dochucené BBQ omáčkou, které natrhám vidličkou na kousky a naplním třeba housky, sendviče, pita chleba nebo ho servíruji samotné s hranolky. Prostě jednoduchá skvělá večeře.
Suroviny:
  • 1 kg vepřové plece
  • 3 větší cibule nakrájené na proužky
  • koření: 2 lžíce soli, 1 lžička ml. pepře, 1 lžička ml. kmínu, 1/2 lžičky ml. chilli, 1 lžička sušeného oregána, 1 lžička papriky.
  • 3 stroužky oloupaného česneku
  • 1/2 h BBQ omáčky
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 190°C. V misce promíchám všechno koření.
  2. Maso očistím od tučnějších částí a vmasíruji koření ze všech stran.
  3. Na dno pekáče dám cibuli, česnek. Na cibuli položím maso. Zastříknu trochou olivového oleje a přileji cca 1/2 h vody.
  4. Pekáč zakryji poklicí a peču cca 5 hodin do změknutí.
  5. Jakmile je maso křehké, vypnu troubu a maso ještě teplé natrhám pomocí dvou vidliček na kousky. Nyní přidám BBQ omáčku a promíchám s natrhaným masem ještě v pekáčku.
  6. Nejraději servíruji jako sendvič doplnění kys. okurkou, sýrem a salátem Coleslaw.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář