Křehké šťavnaté maso dochucené BBQ omáčkou, které natrhám vidličkou na kousky a naplním třeba housky, sendviče, pita chleba nebo ho servíruji samotné s hranolky. Prostě jednoduchá skvělá večeře.
Suroviny:
- 1 kg vepřové plece
- 3 větší cibule nakrájené na proužky
- koření: 2 lžíce soli, 1 lžička ml. pepře, 1 lžička ml. kmínu, 1/2 lžičky ml. chilli, 1 lžička sušeného oregána, 1 lžička papriky.
- 3 stroužky oloupaného česneku
- 1/2 h BBQ omáčky
Postup:
- Troubu rozpálím na 190°C. V misce promíchám všechno koření.
- Maso očistím od tučnějších částí a vmasíruji koření ze všech stran.
- Na dno pekáče dám cibuli, česnek. Na cibuli položím maso. Zastříknu trochou olivového oleje a přileji cca 1/2 h vody.
- Pekáč zakryji poklicí a peču cca 5 hodin do změknutí.
- Jakmile je maso křehké, vypnu troubu a maso ještě teplé natrhám pomocí dvou vidliček na kousky. Nyní přidám BBQ omáčku a promíchám s natrhaným masem ještě v pekáčku.
- Nejraději servíruji jako sendvič doplnění kys. okurkou, sýrem a salátem Coleslaw.

