Tyto tartaletky jsou plné čokolády. Křehký košíček naplněný čokoládovým krémem a pokrytý pařížskou šlehačkou jsou skvělou volbou, jak si osladit nedělní odpoledne.
Suroviny:
- Suroviny na křehké těsto:
- 125 g studeného másla nakrájeného na malé kousky
- 1 a 1/4 h hladké mouky (150g)
- 1 lžička cukru krupice
- špetka soli
- cca 1/2 h studené vody (podle potřeby)
- Čokoládový krém ( viz. recept „Nejsladší čokoládový koláč“ – poloviční množství)
- Pařížská šlehačka ( připravená nejlépe den předem ) : 2 h smetany ke šlehání + 200 g hořké čokolády
- čokoláda na ozdobu
Postup:
- Do mixéru dám mouku, cukr a špetku soli. Promíchám. Poté přidám studené máslo, krátce promixuji a postupně přilévám studenou vodu a mixuji. Pracuji rychle, aby těsto zůstalo studené. Těsto zabalím do fólie a dám chladit do lednice minimálně na 1 hod.
- Troubu rozpálím na 175°C a připravím formičky na tartaletky.
- Vychlazené těsto rozválím na pomoučené kuchyňské desce. Vykrájím těsto, naplním do formiček a dno těsta propíchám vidličkou. Připravené formičky dám ještě na chvíli vychladit do lednice.
- Poté peču do růžova cca 10 -15minut.
- Upečené košíčky nechám vychladit, vyndám z formiček a pomocí cukrářského sáčku naplním připraveným čokoládovým krémem.
- Po vychlazení a zatuhnutí ozdobím pařížskou šlehačkou. Tu si připravím takto: smetanu naliji do kastrůlku a zahřeji. Vypnu sporák, přidám nalámanou čokoládu a míchám do rozpuštění čokolády. Smetanu uložím nejlépe přes noc do lednice. Před servírováním vyšlehám pomocí šlehače na hustou šlehačku.
- Servíruji posypané strouhanou čokoládou a ozdobnou posypkou.
