Čokoláda Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Čokoládové tartaletky s pařížskou šlehačkou

Tyto tartaletky jsou plné čokolády. Křehký košíček naplněný čokoládovým krémem a pokrytý pařížskou šlehačkou jsou skvělou volbou, jak si osladit nedělní odpoledne.
Suroviny:
  • Suroviny na křehké těsto:
  • 125 g studeného másla nakrájeného na malé kousky
  • 1 a 1/4 h hladké mouky (150g)
  • 1 lžička cukru krupice
  • špetka soli
  • cca 1/2 h studené vody (podle potřeby)
  • Čokoládový krém ( viz. recept „Nejsladší čokoládový koláč“ – poloviční množství)
  • Pařížská šlehačka ( připravená nejlépe den předem ) : 2 h smetany ke šlehání + 200 g hořké čokolády
  • čokoláda na ozdobu
Postup:
  1. Do mixéru dám mouku, cukr a špetku soli. Promíchám. Poté přidám studené máslo, krátce promixuji a postupně přilévám studenou vodu a mixuji. Pracuji rychle, aby těsto zůstalo studené. Těsto zabalím do fólie a dám chladit do lednice minimálně na 1 hod.
  2. Troubu rozpálím na 175°C a připravím formičky na tartaletky.
  3. Vychlazené těsto rozválím na pomoučené kuchyňské desce. Vykrájím těsto, naplním do formiček a dno těsta propíchám vidličkou. Připravené formičky dám ještě na chvíli vychladit do lednice.
  4. Poté peču do růžova cca 10 -15minut.
  5. Upečené košíčky nechám vychladit, vyndám z formiček a pomocí cukrářského sáčku naplním připraveným čokoládovým krémem.
  6. Po vychlazení a zatuhnutí ozdobím pařížskou šlehačkou. Tu si připravím takto: smetanu naliji do kastrůlku a zahřeji. Vypnu sporák, přidám nalámanou čokoládu a míchám do rozpuštění čokolády. Smetanu uložím nejlépe přes noc do lednice. Před servírováním vyšlehám pomocí šlehače na hustou šlehačku.
  7. Servíruji posypané strouhanou čokoládou a ozdobnou posypkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář