Čokoládové muffiny ty prostě nikdy nezklamou. Stačí je doplnit o bílou čokoládu, lentilky, pak nikdy nejsou stejné, ale vždycky jsou lahodné, vláčné, prostě čokoládové.
Suroviny:
- 100 g másla
- 120 g hořké čokolády
- 1 a 1/2 h hladké mouky
- 1/2 h cukru krupice
- 1/4 h kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
- 1/2 h podmáslí
- 50 g bílé čokolády nakrájené na kousky
- lentilky na ozdobení
Postup:
- Troubu rozehřeji na 175°C. Do formy na muffiny dám košíčky.
- V kastrůlku ve vodní lázní rozpustím čokoládu s máslem. Odstavím a nechám zchladnout.
- V míse promíchám mouku s kypřícím práškem, cukr, kakao, špetku soli. V jiné míse promíchám vejce s podmáslím a k nim přimíchám zchladlou čokoládu. Do moučné směsi postupně přileji čokoládovou a lehce promíchám, aby vzniklo kompaktní těsto.
- Na závěr vmíchám kousky bílé čokolády.
- Pomocí naběračky na zmrzlinu naplním košíčky do 2/3.
- Peču cca 25 minut. Pomocí párátka zjistíme, zda jsou upečené (nelepí se).
- Do vychlazených muffinů zapíchám lentilky.