Brownies, muffiny a cookies Čokoláda Dezerty Vše

Čokoládové muffiny s lentilkami

Čokoládové muffiny ty prostě nikdy nezklamou. Stačí je doplnit o bílou čokoládu, lentilky, pak nikdy nejsou stejné, ale vždycky jsou lahodné, vláčné, prostě čokoládové.
Suroviny:
  • 100 g másla
  • 120 g hořké čokolády
  • 1 a 1/2 h hladké mouky
  • 1/2 h cukru krupice
  • 1/4 h kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1/2 h podmáslí
  • 50 g bílé čokolády nakrájené na kousky
  • lentilky na ozdobení
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 175°C. Do formy na muffiny dám košíčky.
  2. V kastrůlku ve vodní lázní rozpustím čokoládu s máslem. Odstavím a nechám zchladnout.
  3. V míse promíchám mouku s kypřícím práškem, cukr, kakao, špetku soli. V jiné míse promíchám vejce s podmáslím a k nim přimíchám zchladlou čokoládu. Do moučné směsi postupně přileji čokoládovou a lehce promíchám, aby vzniklo kompaktní těsto.
  4. Na závěr vmíchám kousky bílé čokolády.
  5. Pomocí naběračky na zmrzlinu naplním košíčky do 2/3.
  6. Peču cca 25 minut. Pomocí párátka zjistíme, zda jsou upečené (nelepí se).
  7. Do vychlazených muffinů zapíchám lentilky.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář