Polévky Vše Zelenina

Bramborový krém

Ideální pokrm pro studené zimní večery. Když chci, aby moji kluci snědli zeleninovou polévku, je nejlepší jí rozmixovat a připravit jí jako krém. To vždycky zabere a takto upravená polévka zmizí z talíře raz dva.
Suroviny:
  • 6 větších oloupaných brambor nakrájených na kostky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 l vývaru (nejlépe zeleninový nebo kuřecí) – může být i voda
  • 1/2 h smetany ke šlehání
  • mletý kmín, oregáno, sůl a pepř
Postup:
  1. V hrnci na sporáku osmažím na másle cibuli do sklovata. Přidám brambory, promíchám a okořením podle chuti. Chvíli opékám, aby se koření rozvonělo.
  2. Přileji vývar (popř. vodu), přivedeme tekutinu k varu. Poté snížím plamen a vařím do změknutí brambor cca 20-25 minut.
  3. Po uvaření pomocí tyčového mixéru rozmixuji polévku úplně najemno. Nyní přidám smetanu a podle potřeby jí ještě osolím nebo opepřím.
  4. Servíruji dozdobené smetanou a pečenou křupavou cibulkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář