Dezerty Vše

Mini Pavlova

Lahodná pusinka se šlehačkou. Neznám nikoho, kdo by jí neměl rád. Většinou připravuji jednu velkou Pavlovu ze 6-8 bílků. V případě, že mi v lednici zbudou 2 bílky a my máme jet druhý den na návštěvu, připravím si několik menších a těsně před odjezdem naplním a ozdobím.
Suroviny:
  • 2 bílky
  • 1/2 h cukru krupice
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky vinného octa
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • ovoce na ozdobení
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 130°C.
  2. Připravím si plech s pečícím papírem , na který si předkreslím kruhy o průměru 8 cm.
  3. Do robotu se šlehací metlou vliju bílky se špetkou soli a přošlehám do jemné pěny. Přidám vanilku. Postupně začnu po lžících přidávat cukr a šlehám ( cca 4 minuty ), dokud nevznikne hustá , lesklá hmota. Poté popráším základ kukuřičným škrobem, pokapu octem a zlehka zašlehám do hmoty.
  4. Pomocí cukrářského sáčku nastříkám na namalované kruhy sníh. Uprostřed pomocí lžíce vytvořím důlek.
  5. Plech vložím do trouby a teplotu stáhnu na 100°C. Korpus peču 1 – 2 hodiny, dokud nebude povrch suchý. Poté vypnu troubu, pootevřu dvířka a korpus nechám uvnitř vychladnout.
  6. Ze smetany společně s 1 lžičkou cukru moučka a 1 lžičkou kukuřičného škrobu ušlehám tuhou šlehačku.
  7. Do středu pusinky navrším šlehačku a na ní pokladu ovoce.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář