Jedná se o italskou klasiku z telecího masa. My jí však máme nejraději z krůtího masa doplněné o limetku a pečený brambory. Když nevím, co rychle k obědu, tak sáhnu po tomto receptu. Někdy vynechám limetku a plátky masa doplním o plátek pršutu a šalvěj.
Suroviny:
- 6 extra-tenkých plátků krůtího prsního masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl,pepř
- sušené oregáno
- 1/4 h smetany ke šlehání
- 2 lžíce štávy z limetky
Postup:
- Plátky masa osolím, opepřím, posypu oregánem a obalím zlehka obě strany v mouce. Přebytečnou mouku oklepu.
- Mezitím si v pánvi rozpálím olivový olej a 2 lžíce másla.
- Poté vložím postupně plátky masa (maso se nesmí překrývat) a rychle je osmažím (cca 1 minutku z každé strany).
- Usmažené plátky přemístím na nahřátý talíř.
- Do pánve přidám limetkovou šťávu,1 lžíci másla a šťávu z talíře, kterou maso pustilo. Vařečkou seškrábnu zbytky po smažení masa. Nyní přileji smetanu a míchám, dokud se nevytvoří kompaktní omáčka. Osolím.
- Plátky masa vrátím do pánve a dvakrát je v omáčce obrátím, aby se jí obalily.
- Servíruji přelité omáčkou, kouskem limetky a opečeným bramborem.