Maso Večeře Vše

Scaloppine z krůtího masa

Jedná se o italskou klasiku z telecího masa. My jí však máme nejraději z krůtího masa doplněné o limetku a pečený brambory. Když nevím, co rychle k obědu, tak sáhnu po tomto receptu. Někdy vynechám limetku a plátky masa doplním o plátek pršutu a šalvěj.
Suroviny:
  • 6 extra-tenkých plátků krůtího prsního masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl,pepř
  • sušené oregáno
  • 1/4 h smetany ke šlehání
  • 2 lžíce štávy z limetky
Postup:
  1. Plátky masa osolím, opepřím, posypu oregánem a obalím zlehka obě strany v mouce. Přebytečnou mouku oklepu.
  2. Mezitím si v pánvi rozpálím olivový olej a 2 lžíce másla.
  3. Poté vložím postupně plátky masa (maso se nesmí překrývat) a rychle je osmažím (cca 1 minutku z každé strany).
  4. Usmažené plátky přemístím na nahřátý talíř.
  5. Do pánve přidám limetkovou šťávu,1 lžíci másla a šťávu z talíře, kterou maso pustilo. Vařečkou seškrábnu zbytky po smažení masa. Nyní přileji smetanu a míchám, dokud se nevytvoří kompaktní omáčka. Osolím.
  6. Plátky masa vrátím do pánve a dvakrát je v omáčce obrátím, aby se jí obalily.
  7. Servíruji přelité omáčkou, kouskem limetky a opečeným bramborem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář