Paniny neboli sendvič se v Itálii připravuje hlavně z ciabatty, která se plní nejčastěji smaženou slaninou, šunkou a sýrem. A protože doma máme k dispozici spíše toustový chléb a kuřecí maso, je to naše rychlá varianta po “ česku“.
Suroviny:
- toustový chléb
- máslo
- grilované kuřecí prso – osolené, opepřené, ochucené kořením
- opečená slanina
- plátkový sýr Gouda
- naložená červená cibule
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce BBQ omáčky
- omáčka Sriracha
Postup:
- Dva kusy toustového chleba namažu každý z jedné strany máslem. Tuto stranu opeču na pánvi nebo v zapékacím grilu.
- V misce smíchám majonézu s BBQ omáčkou a trochou omáčky Sriracha. Plátky chleba položím opečenou stranou dolů na kuchyňskou desku a namažu majonézou. Na oba chleby položím plátky sýra.
- Na jeden chléb pak položím kuřecí maso, slaninu a cibuli. Přiklopím druhým plátkem chleba a zapeču v grilu nebo opeču na pánvi.