Nejvíc práce s tímto receptem mi dalo dostat po upečení těsto z trubiček dolů. Důležité je namazat trubičky a to pořádně. Pokud se rozhodnu je připravit z kupovaného těsta, je to vlastně snadný a lahodný dezert. Já je ráda plním vanilkovým krémem, ale manžel je má nejraději prostě jen se šlehačkou.
Suroviny:
- 1 listové těsto kupované
- 1 vejce
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce vanilkového moučkového cukru
- moučkový cukr
Postup:
- Troubu rozehřeji na 200°C. Formičky na kremrole pomažu rozpuštěným máslem a na plech dám pečící papír.
- Na kuchyňské desce si rozbalím listové těsto a celé potřu rozšlehaným vejcem. Těsto nakrájím na 3 cm široké pruhy, které natočím na formičky potřenou stranou nahoru tak, aby se kraje překrývaly.
- Pokladu na plech a dám péct na cca 20 minut.
- Vyšlehám šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha.
- Pomocí cukrářského sáčku naplním upečené trubičky z obou stran.
- Servíruji poprášené moučkovým cukrem.


