Sendviče, tousty, svačiny Sladká jídla Vše

Skořicový kynutý chlébíček

Vynikající svačina do školy pro moje kluky. Já osobně ho ráda podávám opečený na másle a přelitý sirupem. Výborná snídaně, kterou z koupených chlebíčků nevykouzlíte. Občas z něj také připravím vynikající francouzský toust.
Suroviny:
  • 3 a 1/2 h hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 100 g změklého másla
  • 1 h mléka
  • 20g čerstvých kvasnic
  • 2 vejce
  • 1/3 h cukru krupice
  • suroviny na náplň:
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1/3 cukru krupice
  • na potření: vejce prošlehané s mlékem
Postup:
  1. Do teplého mléka nadrobím droždí a promíchám. Nechám chvíli odležet. V kastrůlku si rozpustím máslo.
  2. V míse promíchám mouku se solí.
  3. V robotu s K-metlou prošlehám cukr s vejci, dokud se nespojí. Přileji mléko, máslo a znovu promíchám.
  4. Nyní přidám polovinu mouky a prošlehám. Nyní si vyměním na robotu nástavec na hnětací hák a přidám druhou polovinu mouky. Nyní nechám pracovat robot po dobu cca 6 minut. Pokud je těsto lepivé přidávám po troškách mouku a míchám. Těsto vypracuji na kompaktní a nelepivé.
  5. Mísu vymažu olejem a vložím do ní těsto. Zakryji fólii a nechám kynout 2 hodiny.
  6. Po vykynutí, vyválím těsto do tvaru obdélníku a potřu rozpuštěným máslem. Zasypu cukrem se skořicí. Těsto zaroluji a uzavřu.
  7. Do vymazané formy na chlebíček vložím těsto švem dolů a ještě nechám cca 1 hodinu kynout.
  8. Mezitím si rozehřeji troubu na 175°C.
  9. Před vložením do trouby potřu povrch těsta vajíčkem smíchaným s mlékem.
  10. Peču cca 40-45 minut, dokud se těsto nelepí na párátko.
  11. Servíruji namazané máslem nebo jako opečený toust politý sirupem.

	

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář