Tento recept připravuji většinou druhý den po dni, kdy peču celou kachnu. Využiji maso, které zbyde a vznikne tak voňavá vynikající rychlovka. Stačí pouze vyladit omáčku a přidat nudle. U tohoto receptu používám nejčastněji instantní vaječné nudle. Tyto recepty se nikdy neomrzí.
Suroviny:
- kachní maso natrhané na kousky
- 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička čínského koření pěti druhů
- sůl, pepř,
- omáčka Sriracha
- jarní cibulka nakrájená na kolečka
- instantní vaječné nudle
- suroviny na omáčku:
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžička ústřicové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžicka sezamového oleje
- 1/3 h vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup:
- V misce smíchám suroviny na omáčku.
- Na velkém plameni rozpálím pánev wok se lžíci oleje. Dám do pánve česnek, zázvor a kachní maso. Maso popráším čínským kořením, zprudka orestuji asi 3 minuty, přiliji omáčku a chvíli provařím. Nyní přidám pikantní omáčku, dosolím, dopepřím.
- Ztáhnu plamen a do pánve k masu přidám instantní vaječné nudle (změknou během 2-3 minut). Důkladně promíchám, aby se nudle a maso obalily v omáčce.
- Vypnu plamen. Servíruji posypané jarní cibulkou a sezamem.