Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Kokosové tartaletky

Křehké těsto s kokosovou náplní a sněhovým krémem patří mezi oblíbenou variantu tartaletek. Občas místo bílkové polevy, použiji šlehačku. Tím potěším hlavně manžela. Tentokrát jsem použila kupovené křehké těsto a vůbec mě to neuráží.
Suroviny:
  • křehké těsto
  • suroviny na kokosovou náplň:
  • 1 h rozdrcených piškotů
  • 2/3 h strouhaného kokosu
  • 2/3 h mléka
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky pomerančového likéru ( nebo pomerančová kůra)
  • 1/4 cukru krupice
  • suroviny na sněhový krém:
  • 2 bílky
  • 1/4 h cukru krupice
  • 1/2h cukru krupice
  • 3 lžíce vody
Postup:
  1. Rozpálím troubu na 180°C a vymažu si formičky na tartaletky.
  2. Vychlazené těsto rozválím na pomoučené kuchyňské desce. Vykrojím kruh o 1 cm větší než je průměr formičky, naplním do formiček a dno propíchám vidličkou. Připravené formičky dám ještě na chvíli vychladit do lednice.
  3. V míse smíchám všechny suroviny na kokosovou náplň. Hustotu náplňě upravím pomocí mléka. Do vychlazených košíčků (kousek pod okraj) rozetřu kokosovou náplň.
  4. Dám péct na 20-25 minut dozlatova. Já po chvíli přepnu troubu na spodní ohřev, aby měly košíčky propečené dno.
  5. Nyní si připravím sněhový krém. Do rendlíku dám svařit na nit ( 118°C) 1/2 h cukru s vodou. Mezitím v robotu se šlehací metlou šlehám bílky s 1/4 h cukru krupice.Do našlehaných bílků zašleháme cukrový rozvar ( opatrně nalévám po míse ). Šleháme do zchladnutí.
  6. Pečené košíčky nechám vychladit, vyndám z formiček a pomocí cukrářského sáčku s ozdobným koncem nastříkám na kokosovou náplň sněhový krém.
  7. Servíruji opálené grilovací pistolí.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář