Několikrát měsíčně připravuji omelety, které plním podle toho, co zrovna najdu v lednici. Proto občas místo omelet ráda připravím frittatu, kterou pak ještě teplou vložím do tortilly a přeliji pikantní omáčkou. Vynikající tortillový sendvič, který rychle zažene hlad.
Suroviny:
- 4 velké vejce
- 1/2 h šunky nakrájené na kostičky
- 1/2 h strouhané mozzarelly
- 1/4 h strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku pokrájený nadrobno
- 1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregáno
- jarní cibulka, rajčata
Postup:
- V míse rozšlehám vejce se solí, pepřem, oregánem. Přimíchám oba druhy sýra.
- V troubě nastavím funkci gril a zapnu.
- Na sporáku rozpálím na litinové pánvi máslo a olej. Vložím česnek se šunkou a zlehka orestuji. Vliji vaječnou směs a několik minut opékám bez míchání, dokud neztuhne a okraje jsou opečené.
- Poté vložím pánev do trouby pod rozpálený gril, dokud není na povrchu frittata tuhá a opečená dozlatova. Hlídám, aby se mi nepřipálila.
- Frittatu nechám mírně vychladit, přendám na prkénko a nakrájím na obdélníkové kousky, které vložím do teplé tortilly.
- Servíruji přelité pikantní omáčkou, posypané jarní cibulkou a rajčaty. Někdy místo tortill použiji housku nebo toustový chléb.