Sendviče, tousty, svačiny Slaná jídla Večeře Vše

Šunková frittata zabalená v tortille

Několikrát měsíčně připravuji omelety, které plním podle toho, co zrovna najdu v lednici. Proto občas místo omelet ráda připravím frittatu, kterou pak ještě teplou vložím do tortilly a přeliji pikantní omáčkou. Vynikající tortillový sendvič, který rychle zažene hlad.
Suroviny:
  • 4 velké vejce
  • 1/2 h šunky nakrájené na kostičky
  • 1/2 h strouhané mozzarelly
  • 1/4 h strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku pokrájený nadrobno
  • 1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregáno
  • jarní cibulka, rajčata
Postup:
  1. V míse rozšlehám vejce se solí, pepřem, oregánem. Přimíchám oba druhy sýra.
  2. V troubě nastavím funkci gril a zapnu.
  3. Na sporáku rozpálím na litinové pánvi máslo a olej. Vložím česnek se šunkou a zlehka orestuji. Vliji vaječnou směs a několik minut opékám bez míchání, dokud neztuhne a okraje jsou opečené.
  4. Poté vložím pánev do trouby pod rozpálený gril, dokud není na povrchu frittata tuhá a opečená dozlatova. Hlídám, aby se mi nepřipálila.
  5. Frittatu nechám mírně vychladit, přendám na prkénko a nakrájím na obdélníkové kousky, které vložím do teplé tortilly.
  6. Servíruji přelité pikantní omáčkou, posypané jarní cibulkou a rajčaty. Někdy místo tortill použiji housku nebo toustový chléb.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář