Sendviče, tousty, svačiny Slaná jídla Večeře Vše

Plněná focaccia

Od té doby, co jsem objevila plněnou focacciu, již jinou nepeču. Natřela jsem jí bazalkovým pestem, doplnila strouhanou mozzarellou a zjistila, že je to jedna z nejlepších večeří. Servíruji s parmskou šunkou.
Suroviny:
  • 4 h hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 balení čerstvého droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • bazalkové pesto
  • strouhaná mozzarella
Postup:
  1. Do robotu s hnětací metlou dám mouku, sůl, droždí a polovinu množství vody. Postupně přidávám vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Z těsta vypracuji bochánek a vložím do olejem vymazané mísy, přikryji fólií a dám kynout (cca 1 hodinu).
  2. Nyní si připravím pekáček, který vymažu olejem. Rozehřeji troubu na 200 °C horkovzduch.
  3. Těsto vyjmu z mísy a několikrát s ním bouchnu o pracovní plochu. Pomocí válečku vyválím těsto na obdélníkový tvar. Polovinu vložím do pekáčku, natřu bazalkovým pestem, posypu mozzarellou a přiklopím druhou polovinou těsta.
  4. Pokapu olivovým olejem a pomocí prstů vytlačím do povrchu těsta důlky. Pekáč přikryji a nechám ještě cca 30 minut kynout.
  5. Vykynutou focacciu posypu hrubou solí a vložím péct do trouby na 25 – 30 minut do zlatohněda.
  6. Servíruji nakrájené na plátky ozdobené plátky parmské šunky.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář