Maso Večeře Vše

Vepřová panenka v bylinkové krustě

Vepřovou panenku připravuji často, ať už na grilu nebo jako medailonky. U tohoto receptu je příprava velmi snadná a ještě se nestalo, že by se nepovedla. V zimě používám bylinky sušené a podávám s brambory. Naopak v létě použiji bylinky červstvé a jako přílohu salát plný rajčat.
Suroviny:
  • vepřová panenka (cca 1/2 kg)
  • 3 lžíce hořčice ( kremžská / dijon )
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • bylinky sušené nebo nasekané nadrobno: oregáno, petržel, bazalka, kopr…
  • 2 lžíce olivové oleje a 1 lžíce másla
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 170°C.
  2. Panenku očistím, osolím a opepřím. V pánvi rozpálím olej s máslem a panenku ze všech stran orestuji dohněda.
  3. V misce promíchám citronouvou kůru, strouhanku, parmazán a bylinky.
  4. Moukou posypu pečící papír na kuchyňské ploše a panenku v ní zlehka obalím. Poté potřu horčicí. Na pečící papír po mouce nasypu směs bylinek a panenku v ní obalím ze všech stran.
  5. Takto připravenou panenku vložím do pekáčku a peču 20 minut do zlatova – uvnitř je upečené dorůžova. Jinak je možno ještě dobu prodloužit o 10 minut, ale panenka bude již propečaná úplně.
  6. Servíruji s brambory nebo se salátem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář