Dezerty Vše

Tres leches

Lahodný kokosový piškot máčený ve 3 druzích mléka bohatě pokrytý šlehačkou. Název vychází ze španělštiny. U nás ho známe většinou pod názvem třímlékový. Jedná se o vláčný dezert pocházející z Mexika a my ho máme nejraději v kokosové variantě.
Suroviny:
  • 1 a 1/2h hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 6 bílků
  • 1/4 h cukru krupice
  • 6 žloutků
  • 3/4 h cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 h mléka
  • 1 h opraženého kokosu
  • suroviny na třímlékovou směs:
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 h neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1/2 h plnotučného mléka
  • suroviny na dokončení:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • posypka
  • opražený kokos
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 175°C horkovzduch. Pekáč o rozměrech 35 x 24 cm vymažu máslem.
  2. V míse promíchám mouku s práškem do pečiva, solí a skořicí. V robotu se šlehací metlou vyšlehám bílky se 1/4 h cukru krupice dotuha, přendám do čisté mísy. Do robotu dám vyšlehat žloutky s cukrem krupice a vanilkou do světlé husté pěny.
  3. Do ušlehaných žloutků střídavě vešlehám kokos, moučnou směs a mléko. Na závěr ručně vmíchám bílky a směs naliji do pekáčku.
  4. Peču 18-20 minut.
  5. Ve džbánku smíchám sl. k. mléko, nesl. k. mléko a mléko.
  6. Piškot vyndám na kuchyňskou linku a pomocí párátka do něho udělám dírky. Všechno mléko naliji na piškot a takto připravený piškot dám do lednice. Nechám mléko vsáknout do těsta.
  7. Smetanu vyšlehám dotuha a navrstvím na vychlazený korpus. Před servírováním posypu posypkou a kokosem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář