Jakmile začne jaro, už se těším na to množství čerstvé zeleniny, ze které budu připravovat saláty. V tomto receptu prostě nakrájím zeleninu, narovnám na talíř a přeliji zálivkou. Jednoduše vynikající.
Suroviny:
- ledový salát
- rajče
- avokádo
- okurka
- jarní cibulka
- hroznové víno
- vejce uvařená natvrdo
- sůl, pepř
- pažitka nakrájená nadrobno
- suroviny na zálivku:
- 1/2 h zakysané smetany
- 1/2 h majonézy
- 1/4 h podmáslí
- 1/2 lžičky worcestrové omáčky
- sůl, pepř, sušený tymián
- 1/2 h sýra s modrou plísní nalámaný na kousky
Postup:
- V misce si připravím zálivku smícháním všech surovin. Sýr rozdrtím pomocí vidličky, aby se lépe zapracoval do zálivky.
- Na servírovací tác pokládám postupně suroviny na salát. Začnu salátem, poté přidám avokádo,vejce, cibulku, rajčata, okurku a hroznové víno.
- Servíruji přelité zálivkou a posypané čerstvou pažitkou.