Dezerty Vše

Rakvičky se šlehačkou

Když jsem zjistila, že se mi doma v šuplíku povalují formičky na rakvičky, zaradovala jsem se a věděla jsem se, že bude mít radost i můj manžel. Jedinou věc, kterou si dává v cukrárně jsou totiž rakvičky se šlehačkou. Nejobtížnější bylo vychytat formičky a jak z nich dostat rakvičku celou bez úhony.

Suroviny:
  • 4 žloutky + 1 vejce
  • 300 g cukru moučka ( z toho 1 lžíce vanilkového)
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 h smetany ke šlehání
  • vanilkový extrakt
Postup:
  1. Formičky vymažu sádlem nebo ztuženým tukem a dám chladit do lednice. Dám si na tom záležet.
  2. Troubu rozpálím na 150 °C horkovzduch.
  3. Žloutky, vejce, oba cukry a sůl dám do robota se šlehací metlou a šlehám do pěny. Dávám pozor, abych hmotu nepřešlehala.
  4. Směs přeliji do cukrářského sáčku a vymazené formičky naplním do poloviny.
  5. Na nic nečekám a dám do trouby. Jakmile dojde k nabytí hmoty ve formičce (cca 15 minut), stáhnu teplotu na 120 °C a peču 1 hodinu. Poté stáhnu teplotu na 100°C a ještě 1 hodinu dosuším.
  6. Nechám zchladnout a jednoduše vyklepnu z formiček.
  7. Smetanu s vanilkou vyšlehám do tuhé šlehačky a pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou nazdobím.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář