Dezerty Vše

Perníková buchta s kávovou polevou a kokosem

Jednoduchá perníková buchta z pekáčku vylepšená polevou a kokosem. Prostě chutná, rychlá svačina do školy nebo k odpolední kávě.
Suroviny:
  • 2 a 1/4 h hladké mouky
  • 1 h cukru krupice
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kypřícího prášku do perníku
  • špetka soli
  • 1 h mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 h oleje
  • suroviny na polevu:
  • 1 h cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • špetka soli
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce kávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • strouhaný kokos
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 170°C horkovzduch. Pekáček vymažu máslem a vysypu hrubou moukou.
  2. V míse promíchám mouku, cukru, prášek do perníku, kakao a špetku soli. V džbánku promíchám mléko s vejci a olejem. Mokré přísady vliji do moučné směsi a promíchám do kompaktní hmoty.
  3. Těsto naliji do připravaeného pekáče a dám péct na 40-45 minut.
  4. Na polevu vymíchám v míse cukr s kakaem, špetkou soli, kávou, máslem a vanilkou. Poté vmíchám 2 lžíce strouhaného kokosu.
  5. Polevu naliji na korpus a posypu kokosem. Servíruji nakrájené na čtverce.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář