Jednoduchá perníková buchta z pekáčku vylepšená polevou a kokosem. Prostě chutná, rychlá svačina do školy nebo k odpolední kávě.
Suroviny:
- 2 a 1/4 h hladké mouky
- 1 h cukru krupice
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžíce kypřícího prášku do perníku
- špetka soli
- 1 h mléka
- 2 vejce
- 1/2 h oleje
- suroviny na polevu:
- 1 h cukru moučka
- 3 lžíce kakaa
- špetka soli
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce kávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- strouhaný kokos
Postup:
- Troubu rozpálím na 170°C horkovzduch. Pekáček vymažu máslem a vysypu hrubou moukou.
- V míse promíchám mouku, cukru, prášek do perníku, kakao a špetku soli. V džbánku promíchám mléko s vejci a olejem. Mokré přísady vliji do moučné směsi a promíchám do kompaktní hmoty.
- Těsto naliji do připravaeného pekáče a dám péct na 40-45 minut.
- Na polevu vymíchám v míse cukr s kakaem, špetkou soli, kávou, máslem a vanilkou. Poté vmíchám 2 lžíce strouhaného kokosu.
- Polevu naliji na korpus a posypu kokosem. Servíruji nakrájené na čtverce.
