Slaná jídla Večeře Vše Zelenina

Cukeťák

Jednoduchý recept jak zpracovat větší množství cuket rychle a ještě si pochutnat.
Suroviny:
  • 1 cuketa menší (nebo 1/2 velké)
  • 3 brambory
  • 3 vejce
  • sůl, pepř, provensálské koření, majoránka
  • špetka kajenského pepře
  • 1 nastrouhaný stroužek česneku
  • 1/2 h nastrouhaného čedaru
  • 1 h hladké mouky (140g )
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • máslo a strouhanku na vymazání
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 200 °C. Pekáček vymažu máslem a vysypu strouhankou.
  2. Cuketu i brambory nastrouhám nahrubo do mísy a přidám vejce, česnek, koření, sůl, pepř a sýr. Vše promíchám.
  3. Přidám mouku promíchanou s práškem do pečiva a promíchám do kompaktního těsta.
  4. Směs přendám do pekáčku, urovnám a dám péct na cca 35-45 minut do zlatohněda.
  5. Servíruji nakrájené na čtverce jako samostatné jídlo nebo přílohu.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář