Receptů s kuřecím masem není v naší rodině nikdy dost. Tento recept mám ráda hlavně díky výborné arašídové omáčce a kombinaci s brambory Hasselback (je pravda, že hranolky se snědí taky).
Suroviny:
- 3 ks kuřecích prsou nakrájených na kousky
Suroviny na marinádu:
- 1 h jogurtu
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžička zázvoru
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička omáčky Sriracha
- sůl, pepř
Suroviny na arašídovou omáčku:
- 1/3 h kokosového mléka
- šťáva z 1 limetky
- 1/2 h arašídového másla
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžičky hnědého cukru
- sůl, chilli
Postup:
- Kuře naložím minimálně na 2 hodiny do marinády, kterou připravím smícháním všech surovin.
- Mezitím si připravím omáčku. Do mixéru dám všechny suroviny a promixuji do hladké směsi.
- Kuřecí maso napíchám na grilovací špejle a ogriluji do zlatohněda.
- Servíruji společně s pečenými brambory, omáčkou a limetkou.