Dezerty Halloween Vše

Dýňová bábovka

Bábovky nepeču moc často, ale v období dýní a Halloweenu jí ráda připravím a nazdobím. Kluci pak mají po 2 dny lahodnou svačinu do školy nebo odpoledne po příchodu ze školy.
Suroviny:
  • 2 h cukru krupice
  • 3/4 h rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 h hladké mouky
  • 1 lžíce dýňového koření
  • 2 lžičky prášku do pečiva 
  • špeka soli
  • 1/2 h dýňového pyré

Suroviny na polevu:

  • 60 g bílé čokoláda ( používám Callebaut)
  • 60 g smetany ke šlehání 33 %
  • 125 g změklého másla
  • 1 h cukr moučka ( 120 g)
  • 1 lžíce pistáciové pasty
  • zelené barvivo na dobarvení
  • posypka na Halloween
  • malé marshmallows
  • posypka ve tvaru očí
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 170°C horkovzduch. Formu na bábovku vymažu máslem nebo vystříkám olejem (používám nepřilnavou formu, tak nevysypávám moukou).
  2. V míse promíchám mouku s kypřícím práškem, dýňovým kořením a špetkou soli.
  3. Ve džbánku prošlehám cukr s olejem a postupně zašlehám vejce. Přileji vanilku.
  4. Do moučné směsi postupně přilévám vaječnou směs a dýňové pyré. Po promíchání přeleji směs do formy na bábovku a dám péct.
  5. Peču cca 40-50 minut do propečení. Mezitím si připravím polevu.
  6. Zahřeji smetanu k bodu varu a přeliji jí čokoládu s pistáciovou pastou. Míchám do rozpuštění. Nechám zchladnout.
  7. V robotu se šlehací metlou vyšlehám máslo s cukrem do světlé pěny a nakonec zamíchám rozpuštěnou čokoládu. Popřípadě dobarvím zeleným potrav. barvivem.
  8. Polevou přeliji vychlazenou bábovku a ozdobím.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář