Tento koláč patří mezi ty snadnější a sladší dezerty, které ráda připravuji, když potřebuji rychle něco sladkého k zakousnutí. Stačí malý kousek a jsem spokojená. Za chvíli, ale stejně beru další.
Suroviny:
- 1 h cukru krupice ( 200g )
- 2 vejce
- 1 lžíčka vanilkového extraktu
- 150 g bílé čokolády
- 150 g másla
- 1 h hladké mouky (130 g)
- špetka soli
Postup:
- Troubu si rozpálím na 170°C horkovzduch. Menší pekáček vyložím pečícím papírem.
- V roboru se šlehací metlou vyšlehám vejce s cukrem a vanilkou do světlé nadýchané směsi. Mezitím si rozpustím ve vodní lázni čokoládu s máslem a odložím stranou.
- Do vaječné směsi zlehka vmíchám mouku se špetkou soli. Poté přidám rozpuštěnou a zchladlou čokoládu.
- Těsto naliji na připravený pekáček a peču 15-20 minut. Koláč může být ve středu mírně nedopečený. Ale okraje zkontroluji pomocí párátka, a tam by mělo být párátko po vytažení čisté.
- Koláč nechám odpočinout a servíruji se šlehačkou a čokoládovou posypkou nebo poprášené cukrem a posypané bobulovým ovocem. Nebo se vším.