Čokoláda Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Koláč s bílou čokoládou

Tento koláč patří mezi ty snadnější a sladší dezerty, které ráda připravuji, když potřebuji rychle něco sladkého k zakousnutí. Stačí malý kousek a jsem spokojená. Za chvíli, ale stejně beru další.
Suroviny:
  • 1 h cukru krupice ( 200g )
  • 2 vejce
  • 1 lžíčka vanilkového extraktu
  • 150 g bílé čokolády
  • 150 g másla
  • 1 h hladké mouky (130 g)
  • špetka soli
Postup:
  1. Troubu si rozpálím na 170°C horkovzduch. Menší pekáček vyložím pečícím papírem.
  2. V roboru se šlehací metlou vyšlehám vejce s cukrem a vanilkou do světlé nadýchané směsi. Mezitím si rozpustím ve vodní lázni čokoládu s máslem a odložím stranou.
  3. Do vaječné směsi zlehka vmíchám mouku se špetkou soli. Poté přidám rozpuštěnou a zchladlou čokoládu.
  4. Těsto naliji na připravený pekáček a peču 15-20 minut. Koláč může být ve středu mírně nedopečený. Ale okraje zkontroluji pomocí párátka, a tam by mělo být párátko po vytažení čisté.
  5. Koláč nechám odpočinout a servíruji se šlehačkou a čokoládovou posypkou nebo poprášené cukrem a posypané bobulovým ovocem. Nebo se vším.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář