Cukroví Do mrazáku Vánoce Vše

Skořicové rolky

Neznám nikoho, kdo by neměl rád skořicové rolky. Tyto připravuji na Vánoce. Polovinu těsta nechám v mrazničce a během zimy připravím ještě jednou čerstvé. To pak zmizí rychleji.
Suroviny:

Suroviny na těsto:

  • 1/2 h cukru krupice
  • 100 g změklého másla
  • 60 g sýru (cream cheese)
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 h hladké mouky (200g)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Suroviny na náplň:

  • 1 lžíce mleté skořice
  • 4 lžíce rozpoštěného zchladlého másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1/2 h hnědého cukru
Postup:
  1. V robotu s K-metlou smíchám cukr, máslo a sýr do světlé nadýchané hmoty. Přidám žloutek s vanilkou a promíchám.
  2. V míse mezitím promíchám mouku, kukuřičný šrob, prášek do pečiva a sůl. Postupně zašlehám do máslové hmoty, dokud se nepropojí v jednolité těsto. Zabalím do fólie a nechám hodinu vychladit v lednici.
  3. Připravím si náplň. V misce promíchám skořici, mouku a cukr. Přileji máslo a vytvořím skořicovou pastu.
  4. Po vychlazení vložím těsto mezi dva listy pečícího papíru a rozválím na obdelník o tlouštce těsta 0,5 cm. Na vyválené těsto rovnoměrně rozetřu skořicovou náplň a zaroluji.
  5. Takto připravený váleček zabalím do pečícího papíru. Polovinu dám vychladit do lednice a polovinu dám do mrazničky na pozdější využití.
  6. Troubu rozpálím na 160°C horkovzduch a plech vyložím pečícím papírem.
  7. Těsto rozkrájím na 1cm široké rolky a dám péct na cca 10-15 minut.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář