Neznám nikoho, kdo by neměl rád skořicové rolky. Tyto připravuji na Vánoce. Polovinu těsta nechám v mrazničce a během zimy připravím ještě jednou čerstvé. To pak zmizí rychleji.
Suroviny:
Suroviny na těsto:
- 1/2 h cukru krupice
- 100 g změklého másla
- 60 g sýru (cream cheese)
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 a 1/2 h hladké mouky (200g)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Suroviny na náplň:
- 1 lžíce mleté skořice
- 4 lžíce rozpoštěného zchladlého másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 h hnědého cukru
Postup:
- V robotu s K-metlou smíchám cukr, máslo a sýr do světlé nadýchané hmoty. Přidám žloutek s vanilkou a promíchám.
- V míse mezitím promíchám mouku, kukuřičný šrob, prášek do pečiva a sůl. Postupně zašlehám do máslové hmoty, dokud se nepropojí v jednolité těsto. Zabalím do fólie a nechám hodinu vychladit v lednici.
- Připravím si náplň. V misce promíchám skořici, mouku a cukr. Přileji máslo a vytvořím skořicovou pastu.
- Po vychlazení vložím těsto mezi dva listy pečícího papíru a rozválím na obdelník o tlouštce těsta 0,5 cm. Na vyválené těsto rovnoměrně rozetřu skořicovou náplň a zaroluji.
- Takto připravený váleček zabalím do pečícího papíru. Polovinu dám vychladit do lednice a polovinu dám do mrazničky na pozdější využití.
- Troubu rozpálím na 160°C horkovzduch a plech vyložím pečícím papírem.
- Těsto rozkrájím na 1cm široké rolky a dám péct na cca 10-15 minut.