Pokrmy z kuřecího masa jsou u nás doma oblíbené. I tato indická pochoutka se stala oblíbenou rychlou večeří. Je pravda, že jsem jí částečně upravila pro mé syny.
Suroviny:
- 2 ks kuřecích prsou bez kůže
- 1 h jogurtu ( 250 ml )
- sůl
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- 1/2 cibule nakrájené najemno
- 2 stroužky česneku nakrájené najemno
- 1/2 cm zázvoru nakrájeného najemno
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 h rajčatové omáčky ( 250 ml )
- 1/2 h kuřecího vývaru ( 120 ml )
- 1/2 h kokosového mléka ( 120ml )
- šťáva z limeky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce medu
Postup:
- Kuřecí maso nakrájím na malé kousky. Do misky k jogurtu vmíchám nastrouhaný česnek a špetku soli. Přimíchám nakrájené kuřecí maso a dám chladit do lednice ( alespoň na 2 hodiny ).
- Dám vařit rýži.
- V hrnci na lžíci oleje osmažím cibuli, česnek, zázvor. Přidám naložené kuřecí maso, kari pastu a opékám ze všech stran.
- Poté přidám rajčatovou omáčku, kokosové mléko a vývar. Vše provařím ještě pár minut.
- Na závěr dochutím solí, šťávou z limetky, rybí omáčkou a medem.
- Maso servíruji s rýži a jarní cibulkou.