Maso Večeře Vše

Kuřecí kari s rýží

Pokrmy z kuřecího masa jsou u nás doma oblíbené. I tato indická pochoutka se stala oblíbenou rychlou večeří. Je pravda, že jsem jí částečně upravila pro mé syny.
Suroviny:
  • 2 ks kuřecích prsou bez kůže
  • 1 h jogurtu ( 250 ml )
  • sůl
  • 1 stroužek nastrouhaného česneku
  • 1/2 cibule nakrájené najemno
  • 2 stroužky česneku nakrájené najemno
  • 1/2 cm zázvoru nakrájeného najemno
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 h rajčatové omáčky ( 250 ml )
  • 1/2 h kuřecího vývaru ( 120 ml )
  • 1/2 h kokosového mléka ( 120ml )
  • šťáva z limeky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce medu
Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájím na malé kousky. Do misky k jogurtu vmíchám nastrouhaný česnek a špetku soli. Přimíchám nakrájené kuřecí maso a dám chladit do lednice ( alespoň na 2 hodiny ).
  2. Dám vařit rýži.
  3. V hrnci na lžíci oleje osmažím cibuli, česnek, zázvor. Přidám naložené kuřecí maso, kari pastu a opékám ze všech stran.
  4. Poté přidám rajčatovou omáčku, kokosové mléko a vývar. Vše provařím ještě pár minut.
  5. Na závěr dochutím solí, šťávou z limetky, rybí omáčkou a medem.
  6. Maso servíruji s rýži a jarní cibulkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...