Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Lotus cheesecake

V naší rodině patří cheesecake mezi oblíbené a často připravované dezerty. Tentokrát jsem splnila přání mladšího syna a připravila mu tento karamelovo-skořicový dezert, který ocení každý milovník Lotus sušenek.
Suroviny:

Suroviny na korpus:

  • 190 g rozmixovaných sušenek Lotus
  • 60 g rozupuštěného másla

Suroviny na náplň:

  • 200 g zakysané smetany
  • 450 g smetanového sýra
  • 3 vejce
  • 1 h cukru moučka ( 100 g )
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Suroviny na polevu:

  • 1/2 h Lotus Biscoff krému
Postup:
  1. Dortovou formu ( průměr 20 cm ) vymažu máslem a dno vyložím pečícím papírem.
  2. Na korpus si v mixéru rozmixuji sušenky s rozpuštěným máslem, dokud se nespojí. Poté je natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
  3. Formu s korpusem dám zchladit do lednice a rozehřeji troubu na 160 °C.
  4. Mezitím si v mixéru prošlehám zakysanou smetanu, sýr, cukr, skořici a špetku soli, aby se přísady spojili. Poté začnu postupně přidávat jedno vejce po druhém. Vejce stačí doopravdy zapracovat zlehka. Žádné dlouhé, rychlé mixování.
  5. Vyndám korpus z lednice, naliji na něj skořicovou směs a dám péct na 30-35 minut. Troubu vypnu a nechám ještě dojít cca 30 minut v uzavřené troubě.
  6. Mezitím si ohřeji ve vodní lázni Lotus krém a přeliji jím vychlazený cheesecake.
  7. Servíruji ozdobené posypkou z rozdrcených sušenek Lotus.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...