V naší rodině patří cheesecake mezi oblíbené a často připravované dezerty. Tentokrát jsem splnila přání mladšího syna a připravila mu tento karamelovo-skořicový dezert, který ocení každý milovník Lotus sušenek.
Suroviny:
Suroviny na korpus:
- 190 g rozmixovaných sušenek Lotus
- 60 g rozupuštěného másla
Suroviny na náplň:
- 200 g zakysané smetany
- 450 g smetanového sýra
- 3 vejce
- 1 h cukru moučka ( 100 g )
- špetka soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
Suroviny na polevu:
- 1/2 h Lotus Biscoff krému
Postup:
- Dortovou formu ( průměr 20 cm ) vymažu máslem a dno vyložím pečícím papírem.
- Na korpus si v mixéru rozmixuji sušenky s rozpuštěným máslem, dokud se nespojí. Poté je natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
- Formu s korpusem dám zchladit do lednice a rozehřeji troubu na 160 °C.
- Mezitím si v mixéru prošlehám zakysanou smetanu, sýr, cukr, skořici a špetku soli, aby se přísady spojili. Poté začnu postupně přidávat jedno vejce po druhém. Vejce stačí doopravdy zapracovat zlehka. Žádné dlouhé, rychlé mixování.
- Vyndám korpus z lednice, naliji na něj skořicovou směs a dám péct na 30-35 minut. Troubu vypnu a nechám ještě dojít cca 30 minut v uzavřené troubě.
- Mezitím si ohřeji ve vodní lázni Lotus krém a přeliji jím vychlazený cheesecake.
- Servíruji ozdobené posypkou z rozdrcených sušenek Lotus.