Zase jeden z povedených dezertů, který vznikl ze zbylého krému, když jsem si hrála s výrobou mini dortíků. Vlastně už pak potřebujete jenom sušenkový korpus a polevu. Nejvíce času zabere ztuhnutí a zchlazení.
Suroviny:
Suroviny na korpus:
- 190 g rozmixovaných sušenek Lotus a Bebe
- 60 g rozupuštěného másla
Suroviny na krém:
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 200 g smetanového sýra
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 lžíce cukru moučka
- 150 g smetany ke šlehání (33 %)
- 20 g želatinového ztužovače
- 40 ml vody
Suroviny na polevu:
- 50 g tmavé čokolády
- 2 plátky želatiny
- 50 g smetany ke šlehání
- 50 g vody
- 60 g cukru krupice
- 25 g kakaa
Postup:
- Dortovou formu ( průměr 20 cm ) vymažu máslem, dno vyložím pečícím papírem a po vnitřním obvodu formy natáhnu dortovou fólií.
- Na korpus si v mixéru rozmixuji sušenky s rozpuštěným máslem, dokud se nespojí. Poté je natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje. Dám zchladit do lednice.
- Smetanu vyšlehám dotuha. Želatinový ztužovač smíchám s vodou a postupně do ní zašlehám vyšlehanou šlehačku. Tvaroh promíchám se smetanovým sýrem, vanilkou cukrem a se šlehačkou.
- Krém naliji na korpus do formy a dám ztuhnout alespoň na 6 hodin do lednice.
- Připravím zrcadlovou polevu. Začnu tím, že plátky želatiny namočím do studené vody (asi 10 min). Mezitím si v kastrůlku smíchám smetanu, vodu a cukr. Přivedu jí k varu a přisypu kakao. Provařím, vypnu sporák a přidám nabobtnalou želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přeliji horkou směs přes síto na čokoládu a vymíchám do hladka.
- Formu s dortem vyndám a na zpevněný krém naliji polevu. Zase dám vychladit. Tentokrát již stačí cca 30 minut.
- Po zatuhnutí vyndám dort z formy a servíruji.