Dezerty Dorty Vše

Nepečený dort Míša

Zase jeden z povedených dezertů, který vznikl ze zbylého krému, když jsem si hrála s výrobou mini dortíků. Vlastně už pak potřebujete jenom sušenkový korpus a polevu. Nejvíce času zabere ztuhnutí a zchlazení.
Suroviny:

Suroviny na korpus:

  • 190 g rozmixovaných sušenek Lotus a Bebe
  • 60 g rozupuštěného másla

Suroviny na krém:

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 200 g smetanového sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 150 g smetany ke šlehání (33 %)
  • 20 g želatinového ztužovače
  • 40 ml vody

Suroviny na polevu:

  • 50 g tmavé čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • 50 g smetany ke šlehání
  • 50 g vody
  • 60 g cukru krupice
  • 25 g kakaa
Postup:
  1. Dortovou formu ( průměr 20 cm ) vymažu máslem, dno vyložím pečícím papírem a po vnitřním obvodu formy natáhnu dortovou fólií.
  2. Na korpus si v mixéru rozmixuji sušenky s rozpuštěným máslem, dokud se nespojí. Poté je natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje. Dám zchladit do lednice.
  3. Smetanu vyšlehám dotuha. Želatinový ztužovač smíchám s vodou a postupně do ní zašlehám vyšlehanou šlehačku. Tvaroh promíchám se smetanovým sýrem, vanilkou cukrem a se šlehačkou.
  4. Krém naliji na korpus do formy a dám ztuhnout alespoň na 6 hodin do lednice.
  5. Připravím zrcadlovou polevu. Začnu tím, že plátky želatiny namočím do studené vody (asi 10 min). Mezitím si v kastrůlku smíchám smetanu, vodu a cukr. Přivedu jí k varu a přisypu kakao. Provařím, vypnu sporák a přidám nabobtnalou želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přeliji horkou směs přes síto na čokoládu a vymíchám do hladka.
  6. Formu s dortem vyndám a na zpevněný krém naliji polevu. Zase dám vychladit. Tentokrát již stačí cca 30 minut.
  7. Po zatuhnutí vyndám dort z formy a servíruji.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...