Tacos doma připravuji často. Pokud mám dost času a chuť, připravím si i domácí tortilly. Tentokrát jsem si malé tortilly vykrojila pomocí kulatého vykrajovátka z kupovaných velkých tortill.
Suroviny:
- 200 g krůtího masa nakrájené na kousky
- 1 lžíce směsi koření na tacos, sůl, pepř,
- 8 ks tortill o průměru cca 10 cm
- 1 h zeleninové směsi viz. recept „Tacos zelenina“
- 1/2 h strouhaného sýru Cheddar
- mexická omáčka na Enchiladas
Postup:
- Troubu rozpálím na 180 °C horkovzduch.
- Krůtí prsa okořením, vložím na rozpálenou pánev se lžíci olivového oleje a osmažím do zlatohněda.
- Tortilly narovnám do uzkého pekáčku a naplním masem, zeleninou, posypu sýrem a přeliji salsou.
- Tortilly vložím do trouby, dokud se sýr nerozpustí ( 5-10 minut ). Podávám teplé se zbytkem omáčky.