Jedná se o koláčky naplněné voňavými kousky jablíček a zasypané drobenkou. U nás doma je dávám ráda klukům do školy na svačinu.
Suroviny:
- 1 balení křehkého těsta nebo viz. recept „Crème brûlée tartaletky“
Suroviny na náplň:
- 4 jablka oloupaná a nakrájená na malé kostičky
- 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého kardamonu,
- 2 lžíce tmavého cukru
- 1 lžíčka citronové šťávy
Suroviny na drobenku:
- 1/4 h hladké mouka
- 1/2 h ovesných vloček
- 2 lžíce tmavého cukru
- 2 lžíce změklého másla
Postup:
- Troubu rozpálím na 175°C. Připaravím si formičky na tartaletky.
- Vychlazené těsto rozbalím a naplním dno i okraje formiček. Dno propíchám vidličkou. Připravené formičky dám ještě na chvíli vychladit do lednice.
- V jedné míse smíchám suroviny na náplň a v druhé připravím drobenku.
- Před pečením dám pomocí lžíce náplň do formiček až po okraj. Poté zasypu drobenkou a dám péct.
- Peču do zlatova cca 20-30 minut. Po upečení dám vychladit na mřížku a ještě za tepla přeliji zlatým sirupem (nebo medem).
- Po vychlazení vyndám z forem a servíruji.


