Dezerty Ovoce Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Jablečné tartaletky

Jedná se o koláčky naplněné voňavými kousky jablíček a zasypané drobenkou. U nás doma je dávám ráda klukům do školy na svačinu.
Suroviny:
  • 1 balení křehkého těsta nebo viz. recept „Crème brûlée tartaletky“

Suroviny na náplň:

  • 4 jablka oloupaná a nakrájená na malé kostičky
  • 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého kardamonu,
  • 2 lžíce tmavého cukru
  • 1 lžíčka citronové šťávy

Suroviny na drobenku:

  • 1/4 h hladké mouka
  • 1/2 h ovesných vloček
  • 2 lžíce tmavého cukru
  • 2 lžíce změklého másla
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 175°C. Připaravím si formičky na tartaletky.
  2. Vychlazené těsto rozbalím a naplním dno i okraje formiček. Dno propíchám vidličkou. Připravené formičky dám ještě na chvíli vychladit do lednice.
  3. V jedné míse smíchám suroviny na náplň a v druhé připravím drobenku.
  4. Před pečením dám pomocí lžíce náplň do formiček až po okraj. Poté zasypu drobenkou a dám péct.
  5. Peču do zlatova cca 20-30 minut. Po upečení dám vychladit na mřížku a ještě za tepla přeliji zlatým sirupem (nebo medem).
  6. Po vychlazení vyndám z forem a servíruji.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...