Tuto roládu ráda připravuji, když mám v lednici přebytky bílků a makronky jsem již upekla. Ideální náplní je šlehačka. Tentokrát jsem jí doplnila o mučenkový krém, který dá čokoládě příjemnou vůni i chuť.
Suroviny:
- 5 bílků
- 2 h cukru krupice (260 g)
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička vinného octa
- 1 h maracuja krému
- 2 h smetany ke šlehání – ušlehám do tuhé šlehačky
Postup:
- Troubu rozpálím na 180 °C horkovzduch. Pečící plech vyložím pečícím papírem.
- Do robotu se šlehací metlou dám bílky a šlehám. Postupně přidávám cukr a vyšlehám bílky do lesklé hladké směsi. Na závěr vmíchám kukuřičný škrob a ocet.
- Hmotu přendám na plech a pomocí cukrářské stěrky rozprostřu po celém plechu.
- Vložím do trouby a peču 8 minut. Poté snížím troubu na 140°C a peču dalších 15 minut.
- Na pracovní plochu si připravím pečící papír, který posypu cukrem moučka.
- Upečený plát vyklopím na připravený pečící papír a nechám vychladit.
- Polovinu těsta natřu maracuja krémem. Na celou plochu těsta pak nanesu ušlehanou šlehačku a zaroluji.