Dezerty Vše

Bílková roláda se maracujovým krémem a šlehačkou

Tuto roládu ráda připravuji, když mám v lednici přebytky bílků a makronky jsem již upekla. Ideální náplní je šlehačka. Tentokrát jsem jí doplnila o mučenkový krém, který dá čokoládě příjemnou vůni i chuť.
Suroviny:
  • 5 bílků
  • 2 h cukru krupice (260 g)
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 h maracuja krému
  • 2 h smetany ke šlehání – ušlehám do tuhé šlehačky
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 180 °C horkovzduch. Pečící plech vyložím pečícím papírem.
  2. Do robotu se šlehací metlou dám bílky a šlehám. Postupně přidávám cukr a vyšlehám bílky do lesklé hladké směsi. Na závěr vmíchám kukuřičný škrob a ocet.
  3. Hmotu přendám na plech a pomocí cukrářské stěrky rozprostřu po celém plechu.
  4. Vložím do trouby a peču 8 minut. Poté snížím troubu na 140°C a peču dalších 15 minut.
  5. Na pracovní plochu si připravím pečící papír, který posypu cukrem moučka.
  6. Upečený plát vyklopím na připravený pečící papír a nechám vychladit.
  7. Polovinu těsta natřu maracuja krémem. Na celou plochu těsta pak nanesu ušlehanou šlehačku a zaroluji.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...