Dezerty Oslava a jedlé dárky Vše

Mini Pavlova s ovocem

Ideální dezert na zahradní párty, oslavu narozenin nebo jen tak v neděli odpolko. A protože je zrovna léto, ozdobila jsem je ovocem. V zimě je ráda plním pařížskou šlehačkou.
Suroviny:
  • 4 bílky
  • 1 h cukru krupice ( 200g )
  • 1/2 lžičky vanilkové pasty
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžika vinného octa

Suroviny na náplň:

  • 1/2 mascarpone ( 120g )
  • 1 h smetany ke šlehání ( 250ml )
  • 2 lžíce cukru moučka
  • ovoce na ozdobu ( jahody, borůvky, mango) nakrájené nadrobno
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 130°C.
  2. Připravím si plech s pečícím papírem.
  3. Do robotu se šlehací metlou vliju bílky se špetkou soli a přošlehám do jemné pěny. Přidám vanilku. Postupně začnu po lžících přidávat cukr a šlehám ( cca 4 minuty ), dokud nevznikne hustá , lesklá hmota. Poté popráším základ kukuřičným škrobem, pokapu octem a zlehka zašlehám do hmoty.
  4. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou nastříkám hnízda, kdy uprostřed nechám volno pro náplň.
  5. Plech vložím do trouby a teplotu stáhnu na 100°C. Korpus peču 1 – 2 hodiny, dokud nebude povrch suchý. Poté vypnu troubu a korpus nechám uvnitř vychladnout nejlépe i přes noc.
  6. Mascarpone prošlehám, přidám cukr a přileji smetanu. Vše vyšlehám do pevné šlehačky. Pomocí cukrářského šáčku s ozdobnou špičkou naplním pusinky.
  7. Servíruji ozdobené ovocem. Doporučuji plnit šlehačkou v den servírování.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...