Už nějakou dobu se chystám, že sepíšu recept na vafle, ale chyběl mi kvalitní vaflovač. Konečně jsem se odhodlala k nákupu a musím říct, že jsem nadšená a vafle jsou díky tomu krásně křupavé.
Suroviny:
- 1 h hladké mouky ( 125g )
- 1/4 h cukru krupice ( 50g )
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 h podmáslí ( 250ml )
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 h oleje rostlinného ( 120 ml )
- 2 vejce ( žloutky a bílky zvlášť )
Postup:
- V míse promíchám suché suroviny: mouku, cukru, prášek do pečiva a sůl. Ve džbánku prošlehám 2 žloutky, vanilku,olej a podmáslí, které přileji do suché směsi a promíchám.
- Mezitím vyšlehám bílky do sněhu a opatrně vmíchám do směsi.
- Nyní je směs připravena k vaflování. Část směsi naleji na vaflovač a postupně připravuji křupavé vafle.
- Servíruji podle nálady a chutě. Někdy s Nutellou, čokoládou, ovocem, šlehačkou nebo jen pocukrované a přelité Agáve sirupem.
Zamrazení:
Upečené vafle nechám vychladnou, proložím pečícím papírem, vložím do mrazuvzdorného sášku a vložím do mrazničky.
Před podáváním stačí vyndat z mrazničky a ohřát v troubě nebo v mikrovlnce cca 1 minutu.