Do mrazáku Sendviče, tousty, svačiny Sladká jídla Snídaně Vše

Vafle

Už nějakou dobu se chystám, že sepíšu recept na vafle, ale chyběl mi kvalitní vaflovač. Konečně jsem se odhodlala k nákupu a musím říct, že jsem nadšená a vafle jsou díky tomu krásně křupavé.
Suroviny:
  • 1 h hladké mouky ( 125g )
  • 1/4 h cukru krupice ( 50g )
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 h podmáslí ( 250ml )
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 h oleje rostlinného ( 120 ml )
  • 2 vejce ( žloutky a bílky zvlášť )
Postup:
  1. V míse promíchám suché suroviny: mouku, cukru, prášek do pečiva a sůl. Ve džbánku prošlehám 2 žloutky, vanilku,olej a podmáslí, které přileji do suché směsi a promíchám.
  2. Mezitím vyšlehám bílky do sněhu a opatrně vmíchám do směsi.
  3. Nyní je směs připravena k vaflování. Část směsi naleji na vaflovač a postupně připravuji křupavé vafle.
  4. Servíruji podle nálady a chutě. Někdy s Nutellou, čokoládou, ovocem, šlehačkou nebo jen pocukrované a přelité Agáve sirupem.

Zamrazení:

Upečené vafle nechám vychladnou, proložím pečícím papírem, vložím do mrazuvzdorného sášku a vložím do mrazničky.

Před podáváním stačí vyndat z mrazničky a ohřát v troubě nebo v mikrovlnce cca 1 minutu.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...