Na tento měsíc Slaná jídla Vše Zelenina

Cuketová pizza

Tato úprava cukety patří mezi moje úplně nejoblíbenější. Většinou jich připravuji několik, protože sama sním klidně celou a navíc si to nemusím vyčítat. Je zcela bez mouky a přesto vás zasytí.
Suroviny:
  • 2 menší cukety
  • 1 vejce
  • 20 g sýru Eidam
  • 10 g sýru parmazánového typu
  • sůl, pepř, oregáno
  • rajčatová omáčka
  • mozzarella
  • sušená šunka
Postup:
  1. Troubu si rozpálím na 220 °C. Na plech si položím pečící papír.
  2. Cuketu oloupu a nastrouhám (1 na jemno, 1 na hrubo). Poté nechám pár minut odstát a sliji přebytečnou vodu.
  3. K cuketě přistrouhám oba sýry, přidám vejce a koření. Promíchám, nanesu na plech s pečícím papírem a vytvaruji placku.
  4. Peču cca 15 minut, dokud mírně nezezlátne. Poté potřu rajčatovou omáčkou, pokladu mozzarellou a peču další cca 15 minut. Na závěr pečení přidám šunku.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...